Dünyaya Açılan Kapınız

Sik Sorulan Sorular

04/02/2016 15:02:14 - 04/02/2016 15:02:14 - 1774 Okunma

Devamsızlık sınırı kaç?

Toplam devamsızlığınız İŞLENEN DERS sayısının %30'undan daha fazla olmaması gerekir. Devamsızlığınız bu sınırı aşarsa devamsızlık nedeniyle başarısız sayılarak sınava girme hakkınızı kaybedersiniz. Devamsızlık nedeniyle başarısız olanlar bir sonraki ders döneminde derse devam etmekle yükümlüdürler.

Sağlık raporları devamsızlık sınırına dahil mi?

Mazeretli ya da mazeretsiz her türlü devamsızlık (sağlık raporu ve disiplin suçu nedeniyle uzaklaştırma dahil) %30 devamsızlık sınırının içerisinde değerlendirilir. Ayrıca devamsızlık hakkı tanınmaz.

Özel bir durumunuz varsa ilgili öğretim elemanıyla görüşerek durumunuzu iletiniz.

Dersi alttan alıyorum ve başka bir dersle çakışıyor. Ne yapmalıyım?

Hemen durumunuzu ilgili evrakınızla birlikte ilgili öğretim elemanına bildirin.

Sınava giremedim. Tekrar girme hakkım var mı?

Geçerli bir mazeret nedeniyle bir sınava giremediyseniz durumunuzu belgeleyin. İlgili öğretim elemanı durumunuza ve geçerli koşullara göre size bir sınav hakkı ya da ödev/proje verebileceği gibi sizi sınavdan muaf tutulmanıza da hükmedebilir. Muaf tutulmanız halinde başarı durumunuz girebildiğiniz sınavlardaki puanlarınız üzerinden değerlendirilir.

Ders kitaplarını almak zorunda mıyız? Fotokopi kabul edilir mi?

Ders için öngörüen bütün kaynakları yanınızda bulundurmakla yükümlüsünüz. Ders kaynağı yanında olmayan öğrenci söz konusu ders için devamsız sayılır. Korsan kitap ya da fotokopi kullanımının yasalara aykırı olup bu konuda kanuni yükümlülüğünüz olduğunu hatırlatırız.

Arkadaşımla ortak kitap kullanabilir miyim?

Ortak ödev/proje çalışmaları dışında, aksine bir durum belirtilmedikçe, ortak kaynak kullanımı yasaktır. Ders araç-gereçlerini yanında bulundurmak herkesin bireysel sorumluluğudur.

Dersle ilgili kişisel sorularım olunca nasıl yardım alabilirim?

Dersin işleyiş ve içeriğiyle ilgili tüm soru ve sorunlarınızda ilgili öğretim elemanı sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Hocanızla görüşüp belirleyeceğiniz bir saatte yardım alabilirsiniz. Ancak, "Hocam ben İngilizce'den hiç bir şey anlamıyorum. Zaten lisedeyken de..." gibi bir soru veya taleple yardım istemeniz size hiç bir yarar sağlamayacaktır. Bu nedenle yardım almak istediğiniz konuları görüşmeden önce belirlemeniz görüşmenizin verimli geçmesini sağlayacaktır.

Katılamadığım bir derste yapılan bir duyurudan nasıl haberdar olabilirim?

Katılamadığınız derslerde işlenen konular ve yapılan duyurularla ilgili her türlü bilgi için derse katılan bir arkadaşınızdan bilgi almaya çalışın. Önemli duyurular ayrıca OBS sisteminde, duyuru panolarında ve/veya Yabancı Diller Bölümü Web Sitesi'nde yayınlanacaktır. Adı geçen yerleri düzenli olarak takip edin.

Sınavdan aldığım puan beklediğimin çok altında. Bir hata olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Sınav puanınız beklediğinizin çok altında geldiyse öncelikle Cevap Anahtarı'nı kontrol edin. Hala bir sorun olduğunu düşünüyorsanız sınav kağıdınızın kontrol edilmesini yazılı olarak talep edebilirsiniz.

Sınavda ne gibi sorular sorulur? Bir sınav örneği var mı?

Her sınavın içeriği ve sorulacak soru türleri derse ve içeriğine göre değişir. Ancak her durumda sınavlar, sınava kadar işlenen konuların bir kısmını ya da tamamını kapsayacak şekilde hazırlanır. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlara Öğrenci>Örnek Sınavlar bağlantısından ulaşıp fikir edinebilirsiniz.

yardım sık sorulan sorular

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.