Yabancı Diller Bölümüne Hoşgeldiniz!
Yabancı Diller Bölümü

Genel Bilgiler

18/10/2019 12:53:33 - 30/10/2019 12:53:33 - 31729 Okunma

Sevgili Öğrencilerimiz;

Öncelikle sizlere başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi olarak sizlere daha iyi bir eğitim vermek adına aşağıdaki hususları bilgilerinize sunmak isteriz

  • Öğretim portalımıza  https://alms.klu.edu.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Sistemden derslere ulaşmak için Kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz. Sisteme tanımlı olan Kullanıcı adı Öğrenci numaranız, Şifre ise TC kimlik numaranız olarak belirlenmiştir. Şifrenizi gerekmedikçe değiştirmemenizi tavsiye ederiz.
  • Uzaktan Öğretim Sistemi ile Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) iki farklı sistemlerdir. Bu nedenle kullanıcı bilgileriniz iki sistemde de farklıdır.
  • Uzaktan öğretim ile alacağınız dersler öğretim elemanı sorumluluğundadır. Merkezimiz, eğitimlerin hazırlanıp sunulduğu aracı birim olarak hizmet vermektedir. Ders ile ilgili konuları dersin sorumlusu öğretim elemanı ile konuşulması gerekmektedir.
  • Dersler haftalık olarak sisteme yüklenecektir. Her haftanın sunumu istenilen zamanda tekrar izlenebilir.
  • E-Ders izleme durumlarında belirtilen “Tamamlandı” ya da “Görüntülendi” yazılarının yazması teknik nedenlerden dolayı biraz zaman alabilmektedir. Böyle bir durumda; (1) öncelikle dersin tamamının izlendiğinden emin olunuz, (2) Dersin sonunda kısa sınav benzeri etkinlikler varsa bu etkinlikten en az 60 almanız gerekmektedir.
  • Haftalık dersler öğretim elemanlarımız ortaklaşa hazırlamaktadırlar. Bu nedenle her hafta farklı bir öğretim elemanı dersi anlatmaktadır. Fakat her bir öğretim elemanı kendi programından sorumludur. Bu nedenle ders ile ilgili soruları lütfen kendi öğretim elemanınıza iletiniz.
  • Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Dersleri için dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından her hafta internet üzerinden sanal sınıf yöntemi ile canlı ders yapılacaktır. Canlı ders gün ve saatlerini öğretim portalımızdan takip edebilirsiniz. Canlı Derslere zamanında katılmanız başarınız açısından önemlidir.
  • Dersin verimliliği açısından öğretim elemanınız ile sık sık iletişime geçmenizde fayda vardır. Sistemimizin mesajlaşma modülünü bu yönde rahatlıkla kullanabilir ilgili hocamıza mesaj atabilirsiniz.
  • Dersin devam zorunluluğu öğretim elemanının sorumluluğunda ve tasarrufunda olup öğretim elemanının isteği ile sisteme giriş-çıkış ve ders izlenme durumları merkezimizce kendisine verilmektedir. Bu nedenlerden dolayı sanal sınıflara zamanında katılınız ve e-derslerin tamamını izleyiniz.
  • Uzaktan Öğretim ile alınan Türk Dili, İnkılap Tarihi, Temel Bilgi Teknolojileri ve İngilizce (Sadece Uzaktan Öğretim ile alanlar) derslerin arasınavları (Vizeleri) İnternet üzerinden yapılacaktır. Sınav haftası süresince istenilen zaman ve mekanda sınavlar alınabilir.
  • Uygulanan Quiz ve Sınav sonuçları öğretim elemanlarınıza ulaştırılmakta olup değerlendirmeleri bizzat kendileri yapmaktadır.
  • Herhangi bir teknik sorun ile karşılaştığınız da e-postalarınızı uzem@klu.edu.tr adresine rahatlıkla gönderebilirsiniz.

 

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KLUZEM)

uzem ingilizce genel bilgi klu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.